Alfoex 573 Sistemleri ile Otogaz – LPG Dönüşümü:
Alfoex 573 sistemi sıvı-gaz akaryakıt depolarına, LPG mutfak ve sanayi tüplerine uygulandığında iş yeri ve konutların, yangın ve patlamaların vereceği zarar ve etkilerini en aza indirgeyeceği, lpg dönüşümü
Alfoex-Proof sistem uygulaması yapıldığında otogaz dönüşümlü araçların kapalı otoparklara güvenli şekilde park edilebileceği, seyahat halinin ve yol seyrinin güvenli olacağı bir gerçektir.
Enerji kaynaklarından yanıcı sıvı, gaz ve akaryakıt türevlerinden Benzin, Motorin, JET A1, Gaz yağı, LPG-CNG, Etanol, Tiner, Solvent vb. yanıcı sıvı ve Gazlar kimyasal özelliğine göre aktif tehdit ve tehlike arz etmektedir. Yanıcı sıvı, gaz ve akaryakıt türlerinin depolanmasında kullanılan stok tank depo ve tüplere ALFOEX-573 sistem uygulandığında bu tip tehdit ve tehlikeler bertaraf etmenin çözümü olan sistem etkin ve pasif bir yangın bastırma ve patlama kontrol sistemidir.
ALFOEX 573 sistem, Ulusal ve Uluslararası Standartlara uygun Türkiyeğde 96100 milli olarak geliştirilmiş ve üretimi yapılarak yurt içi başta olmak üzere, yurt dışı birçok ülkeye bayilik ve Distribütör marifetiyle dağıtımı ve sistem uygulamaları yapılmaktadır.
*6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun” 30. maddesi uyarınca; 30 Nisan 2013 tarih 28633 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Çalışanların, Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Korunması Hakkında Yönetmeliği’ne göre iş güvenliğini artıran bir ürün olup, kanun ve mevzuatlara uyumludur. lpg dönüşümü
Yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı sıvı – gaz akaryakıt stok tankları, depo ve tüpler günlük yaşantımızda, toplu yaşam, endüstriyel çalışma ve sivil tesisler ile savunma sanayinde askeri araç ve alanlarda yoğun olarak kullandığımız kara, deniz, hava ve demiryolu araçları ile akaryakıt taşıma vagon ve tankerleri, yakıt depoları askeri ve sivil havalimanları stok tankerleri, yeraltı/yerüstü akaryakıt gaz tankları ile LPG’li araçlar ve tüplerde sıvı – gaz akaryakıt depolarında kullanılan ALFOEX- 573 sistem askeri tesislerde, askeri araçlarda, konutlarda, işyerlerinde ve halka açık alanlarda yangın ve kazalarda oluşabilecek zararları, patlamaları önleyerek daha güvenli bir yaşam alanı sağlayacağı yapılan testlerde ispatlanmıştır.
ALFOEX- 573 sistemi sıvı – gaz akaryakıt depolarına, LPG mutfak ve sanayi tüplerine uygulandığında iş yeri ve konutların, yangın ve patlamaların vereceği zarar ve etkilerini en aza indirgeyeceği,
ALFOEX-PROOF sistem uygulaması yapıldığında otogaz dönüşümlü araçlarının kapalı oto parklara güvenli şekilde park edilebileceği, seyahat halinin ve yol seyrinin güvenli olacağı bir gerçektir. lpg dönüşümü
ALFOEX-573 sistem ile ilgili ATIF YAPILAN STANDART: ABD Yangın Önleme Standardı (NFPA 69), Uluslararası Askeri Havacılık Standardı (MIL-B-87162A), TSE ve TUBİTAK standartlarına uyumlu olarak üretilmekte ve test edilmektedir ürün ve sistem kamu kurum ve kuruluşlar tarafından onaylanmıştır.
TÜBİTAK MAM – Akaryakıt analiz sonuç rapor No: 68110102-125.05-89-577. TSE muayene ve deney rapor No: 454098-02-19-No:226021/430132.
TPE Ürün ve üretim Patent No: 2018/15188.
TPE marka tescil No: ALFOEX 2018-86591.
ISO 9001:2015 kalite yönetim sistem belgesi.
ISO 14001:2015 çevre yönetim sistem belgesi.
OHSAS 18001:2007 – iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistem belgesi. lpg dönüşümü
ALFOEX- 573 SİSTEM TANIMI: Özel tasarım ve yapıya sahip 573 alışım KÜRE veya RULO tipinde perfore edilmiş açık hücre yapılı farklı ebatlarda stok tank ve deponun özelliğine göre uygulanan deponun iç hacmin kaplayan bir üründür.
ALFOEX- 573 SİSTEM: Can ve mal kayıplarına uğramamak için stok tank depo ve tüplere ALFOEX — 573 yangın bastırma patlama kontrol sistem depo ve tüpler için ekstra güvenlik sistemi olup ülkemizde geliştirilmiş tasarlayıp üretim ve uygulamaları başlamıştır.
ALFOEX 573 SİSTEM: Uygulanması ile beklenmeyen olaylar nedeniyle oluşabilecek kazalarda, terör ve sabotajlarda, can kaybını ve maddi hasarı önlemek, yaşam ve çalışma alanlarında güvenliği artırarak, insan hayatını, ekonomik kaybı ve doğayı koruyan bir sistem bütünüdür.
ALFOEX 573 SİSTEMİNİN GEREKLİLİĞİ:
INTERNAL EXPLOSION ( İÇ PATLAMA BLEVE NEDİR? )
Yüksek ısıya maruz kalan bir yakıt tankı, basıncın artması ile emniyet valfinin açılmasına, tank içerisinde oluşan gaz fazındaki tehlikeli madde buharının dış ortama yayılması hızlı yanma ile tank içindeki basınç düşene kadar devam eder veya tankın standart test basıncından daha yüksek olmasından dolayı tankın en zayıf noktasından yarılmasına veya şarapnel etkili patlamasına sebep olur. Akışkanlar mekaniği gereği, dış atmosfer basıncı yüksek, iç atmosfer basıncı düşük olduğu için, alev geri tepmesi ile tank içine giren alev kaynağı, tank içerisinde bulunan oksijen ve yanıcı madde buharı ile buluştuğunda yüksek sıcaklıkta oluşan basınçta gazı açığa çıkaran FİZİKO-KİMYASAL tepkime bir diğer tanımla patlama üçgenini tamamlayarak (BLEVE) PATLAMASI meydana gelir.
ALFOEX-573 sistem: özel tasarım ve yapıya sahip 573 alışım KÜRE veya RULO tipinde perfore edilmiş açık hücre yapılı farklı ebatlarda stok tank ve deponun özelliğine göre uygulanan deponun iç hacmin kaplayan bir üründür.
Akışkanlar mekaniği gereği, dış atmosfer basıncı yüksek, iç atmosfer basıncı düşük olduğu için tank içine alev kaynağı giremediğinden ALFOEX- 573 ile depo iç alanı dolu olan bariyerle karşılaşarak alev geri tepmesi ile (BLEVE) PATLAMASI gerçekleşmez. lpg dönüşümü
ALFOEX- 573 Sistemin patlamayı önlemesinde ikinci etkisi ise, yakıt tankı hacminin tamamını kaplaması ile patlama için gerekli olan oksijen miktarını minimum seviyeye indirgeyerek patlama üçgeninin oluşumuna izin verilmemesidir.
ALFOEX 573 SİSTEM TESTLERİ
TESTLERDE: ALFOEX- 573 açık hücre rulo ve küre ürünü uygulanmış yanıcı sıvı, gaz, akaryakıt stok tank depoları ile LPG tankı, mutfak tüpü ve oto gaz simit silindir tankları kullanılmıştır.
TESTLERDE: yanıcı sıvı, gaz, akaryakıt türlerinden benzin, motorin, jet al,gaz yağı, etanol, tiner, solvent, LPG kullanılmıştır.
1-1 TESTLERİNDE Depo iç sıcaklık artışına göre yanıcı sıvı depolarında emniyet valfi aktif çalışır olan delinen veya yırtılan depo dış cidar yüzeyinde sıvılarda fersiz saman alevi olabilir kapta şarapnel etkili patlama olmamalıdır TEST SONUCU OLUMLU.
2-1 TESTLERİNDE Depo iç sıcaklık artışına göre yanıcı gaz depolarında basınçlı kap ve gaz tüplerinde emniyet valfi ve şamandırası aktif çalışır olan delinen veya yırtılan depo dış cidar yüzeyinde basınçlı kaplarda ve gaz tüplerinde jet fire yanma olabilir kapta şarapnel etkili patlama olmamalıdır TEST SONUCU OLUMLU.
3-1 TESTLERİNDE Depo iç sıcaklık artışına göre yanıcı sıvı depolarında emniyet valfi aktif çalışır olan delinen veya yırtılan depo dış cidar yüzeyinde sıvılarda fersiz saman alevi olabilir kapta şarapnel etkili patlama olmamalıdır TEST SONUCU OLUMLU.
4-1 TESTLERİNDE Depo iç sıcaklık artışına göre yanıcı gaz depolarında basınçlı kap ve gaz tüplerinde emniyet valfi ve şamandırası aktif çalışır olan delinen veya yırtılan depo dış cidar yüzeyinde basınçlı kaplarda ve gaz tüplerinde jet fire yanma olabilir kapta şarapnel etkili patlama olmamalıdır TEST SONUCU OLUMLU.
5-1 TESTLERİNDE Emniyet valfi aktif çalışır olan Jet taşı ile kesme işleminden önce kap içi kullandığı sıvı ile tümü ıslatılmalı işlem anında açık olan men hol kapak ağzından fersiz saman alevi olabilir kapta şarapnel etkili patlama olmamalıdır TEST SONUCU OLUMLU.
6-1 TESTLERİNDE Emniyet valfi aktif çalışır olan 3000 co Elektrik ark kaynak işleminden önce kap içi kullandığı sıvı ile tümü ıslatılmalı işlem anında açık olan men hol kapak ağzından fersiz saman alevi olabilir kapta şarapnel etkili patlama olmamalıdır TEST SONUCU OLUMLU.
7-1 TESTLERİNDE Emniyet valfi aktif çalışır olan 2526 co oksijen – LPG kaynak işleminden önce kap içi kullandığı sıvı ile tümü ıslatılmalı işlem anında açık olan men hol kapak ağzından fersiz saman alevi olabilir kapta şarapnel etkili patlama olmamalıdır TEST SONUCU OLUMLU.
8-1 TESTLERİNDE ALFOEX- 573 açık hücre uygulanan stok tank depo ve tüplerde ağırlık testi, hacim kaybı testi, dalgakıran etki testi, akaryakıt boşaltım ve ikmal ve ilk sıvı yağ akaryakıt tutulum testi. TEST SONUCU OLUMLU.